Verantwoordelijk voor eigen talent!

high angle view of people on bicycle
Photo by Pixabay on Pexels.com

Onlangs heb ik een bijzondere tocht mogen ervaren op de Clipper Stad Amsterdam. Ik sprak voor een groep enthousiaste medewerkers van Randstad. De dag stond in het kader van talent en doen waar je goed in bent. Gaandeweg werd mij wederom duidelijk dat het bewust zijn van je talent niet vanzelfsprekend is. Op de vraag, “wie kan zijn of haar talent benoemen?”, verschenen er van de 100 aanwezigen maar 4 á 5 vingers in de lucht.

Met dit in het achterhoofd volg ik aandachtig de Tour de France. 218 renners die uiteindelijk maar 1 doel voor ogen hebben. Benutten van zijn talent. Jaren, van kleins af aan, zijn zij bezig geweest met hun talent om de grootste wielerronde te mogen rijden. De één die kan sprinten, de ander klimmen en weer een ander heeft het talent zich te conformeren aan de afspraken van de ploeg en daarvoor te rijden.

Ik realiseer mij, terwijl ik kijk naar de enorme strijd die in de Alpen geleverd wordt, dat het helemaal niet gek is dat er die dag op de Clipper maar 4 á 5 vingers omhoog gingen. Wij zijn immers niet van kinds af aan gestimuleerd om ons talent voor onze carrière te ontdekken. Dat komt pas (als je gelukt hebt) later aan bod bij je werkgever. En hoe lastig is het dan om “even” te vertellen waar je echt goed in bent, wat jouw echte talent is!

Herkenbaar en wil jij in gesprek met jouw talent? Je kunt me bereiken op ceesrobbertsen@gmail.com of bellen op telefoonnummer: 06-34859019.

https://ceesrobbertsen.wordpress.com/persoonlijk-consult/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: