Lean, Agile of gewoon een growth mindset?

you are enough text
Photo by Bich Tran on Pexels.com

Jarenlang ben ik omgeven door een cultuur die onderhevig is aan continu verbeteren en coachen op het zin en nut van een veranderende werkomgeving. Een heerlijke wereld zou je denken. Een wereld vol nieuwe ideeën, waarin de “nieuwe” organisatie wordt gebouwd en waar alleen maar mensen werken om dit voor elkaar te krijgen! Ja, dit is wat ik wil, ik was er 7 jaar geleden van overtuigd dat dit mij ging helpen. Nieuwe theorieën en werkoverleggen. Met workshops die ontwikkeld waren door grote adviesbureaus waarbij we eindelijk eens echt in gesprek met elkaar zouden gaan!

Nu 7 jaar later zie ik af en toe door de bomen het bos niet meer. Ik spreek met regelmaat ondernemers en managers die mij allemaal dezelfde vraag stellen. “Wat is nu echt het verschil tussen alle methodieken en filosofieën?” Ik leg dan in volle overtuiging uit waar de nuances liggen, maar kom eigenlijk altijd tot dezelfde conclusie: Gebruik gewoon je gezond boeren verstand en maak fouten!

Onlangs las ik een artikel* over growth mindset. De Amerikaanse psychologe prof. dr. Carol Dweck formuleerde daarin de volgende zin: “Mensen met een growth mindset zijn intrinsiek gemotiveerd en werken niet alleen ‘voor de centen’. Ze zijn ontwikkelbaar en realiseren zich dat samenwerken een goede manier is om nieuwe vaardigheden aan te leren. Ze zijn niet bang om fouten te maken en zien in dat uit je comfortzone stappen de beste manier is om iets nieuws te leren.

Dit lezende bedacht ik mij dat de afgelopen 7 jaar mij veel gebracht heeft. De kennis en ervaring die ik met Lean en Agile heb opgedaan bevestigen mijn theorie. Gebruik je gezond boeren verstand en ja fouten maken mag, als je er maar van leert.

Interessant onderwerp en nog niet over uitgepraat? Neem dan contact met mij op!

* Youngcapital new generation recruitment guide 2017 – 2018

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: